Het opstarten van een Vereniging van Eigenaars

23 juni 2020

Naast het beheren van een aanzienlijke VvE portefeuille die nog steeds groeiende is en het opstellen van onderhoudsplannen, biedt vb&t VvE diensten ook het volledig ontzorgen in de eerste stappen van het ontstaan van een VvE. Het opstarten van de VvE.

Wat houdt dit in?

Wanneer een ontwikkelaar een op te leveren complex wil verkopen aan meerdere partijen, dan zal het complex in verschillende appartementsrechten gesplitst moeten worden. Bij deze splitsing zal ook één of meerdere VvE’s opgericht moeten worden. In dit traject staat vb&t VvE diensten de ontwikkelaar en eventueel potentiële eigenaars graag bij met advies over de wijze waarop de VvE ingericht kan worden, en de wijze waarop de verdeling van de verschillende gemeenschappelijke zaken notarieel vastgelegd kan worden, zodat een verdeling ontstaat die ook in de toekomst een goed te beheren geheel vormt.

Ook bij groot eigenaren die verhuren komt het voor dat zij een complex hebben waarvan zij willen gaan uitponden. Ook in dit geval zal een actieve VvE in het complex nodig zijn. Om ervoor te kunnen zorgen dat het onderhoud gewaarborgd kan blijven wanneer dit niet door de groot eigenaar in eigen beheer gedaan wordt, is het ook belangrijk om de splitsing op een goede manier vast te laten leggen. Hierin kan vb&t VvE diensten bijstaan en volledig ontzorgen. Door onze jarenlange ervaring met het beheren van VvE’s weten wij welke zaken aandacht verdienen in het opstarttraject en welke problemen eenvoudig ondervangen kunnen worden door bij de eerste stap de juiste stap te zetten.

Mocht u meer informatie willen over wat wij voor u kunnen betekenen, klik dan hier.