BRL certificaat, zodat we ook maatwerk voor verduurzaming kunnen leveren

25 maart 2020

Wie “A” zegt moet ook “B” zeggen, is een erg bekend spreekwoord. Neemt niet weg dat hier natuurlijk wel een kern van waarheid in zit. Zeker wanneer het gaat over verduurzaming.

Zoals u in een vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen, biedt vb&t VvE diensten tegenwoordig ook aan om Meerjaren Onderhoudsplannen (MJOP’s) op te stellen. Helaas beperkt een regulier MJOP zich enkel tot het onderhouden van het complex, en zegt dit MJOP niets over het verduurzamen van het complex.

Dit is het moment waarop vb&t VvE diensten heeft besloten om luid en duidelijk:” B” te zeggen. Wie naar de toekomst kijkt, moet ook kijken naar verduurzaming.

Hiervoor hebben we het BRL9500-02 certificaat behaald, zodat we maatwerk advies kunnen geven voor de energie index van uw woning. Op basis van dit maatwerk advies kan dan ook een duurzaam MJOP worden opgesteld. Dit is een MJOP waarbij naast het onderhoud ook meteen gekeken wordt naar mogelijkheden om te verduurzamen. Denk hierbij aan het energetisch verbeteren van kozijnen, (na) isoleren van het dak op het moment dat het aan onderhoud toe is en veel meer.

Mocht u meer informatie willen over wat wij voor u kunnen betekenen, klik dan hier.