Nieuw in beheer bij VvE Diensten

Namens Artica Vastgoed ontwikkeling uit Rosmalen heeft vb&t VvE Diensten de opdracht gekregen voor het beheer van 2 bijzondere projecten in de regio’s Overijsel en Utrecht.

In het centrum van IJsselstein is na jaren van voorbereiding, aan de oostzijde van de IJsselsteinse binnenstad, in maart gestart met de bouw van Hartje IJsselstein dat bij de inwoners beter bekend als ‘Schuttersgracht / Koningshof’. Met respect voor het historische centrum wordt hier een complex gebouwd met op de begane grond stadwoningen en mooie winkels met puien passend in het historische karakter van de binnenstad. Boven de winkels worden veertien appartementen en penthouses gerealiseerd.

In het eerste kwartaal van 2019 starten de werkzaamheden voor fase 2 de vernieuwing van de Koningshof/Molenstraat. De vernieuwing bestaat uit 750 m2 winkeloppervlak, twaalf woningen en een grote horecagelegenheid van ongeveer 300m2 met een terras van 200m2. De oplevering wordt verwacht in de zomer van 2020.

Op het 11 April Plein wordt woonwinkelcomplex De Vrijheid gebouwd. Het complex bestaat uit een deel retail en een deel residentie. In gebouw De Vrijheid worden meerdere kleinschalige winkels op plintniveau gerealiseerd, die een oppervlak van 900m2 zullen bedekken. Daarboven worden tien startersappartementen gerealiseerd ontworpen door architect Peter Stok.

Het 11 April Plein vormt straks een belangrijke schakel in het winkelcircuit van Ommen. Winkelend publiek loopt in de toekomst tussen de twee delen van het complex door vanaf de Markt richting de Varsenerstraat en HEMA-locatie. Dankzij het woonwinkelcomplex De Vrijheid krijgt het 11 April Plein de uitstraling die past bij dit winkelgebied.

De achtergrond en de naam van het 11 April Plein hebben alles te maken met de bevrijding van Ommen op 11 april 1945. Dat is ook de reden dat het nieuwe gebouw de naam ‘De Vrijheid’ krijgt. Wij bij vb&t VvE Diensten zijn daarom erg trots om zo’n project bij ons in beheer te hebben.