• Nederlands

Een vb&t-er in Vier Vragen

Naam: Ruud Verheijen

Functie: Medewerker Techniek en Duurzaamheid (EPA-W adviseur)

Vestiging: Eindhoven

Hoe ben je bij vb&t VvE diensten terecht gekomen?

In het verleden heb ik mijn afstudeerstage doorlopen bij vb&t VvE Diensten met als afstudeerscriptie het verduurzamen van VvE’s in combinatie met planmatig onderhoud. Nadat ik afgestudeerd was heb ik een aantal jaar bij een adviesbureau gewerkt op het gebied van bouwfysica. Echter miste ik daar het financiële aspect en heb ik contact opgenomen met vb&t VvE Diensten. Sindsdien ben ik hier werkzaam.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Ik vind het belangrijk dat VvE’s genoeg financiële middelen opzij zetten zodat het planmatig onderhoud goed uitgevoerd kan worden. Ik kom soms VvE’s tegen waar dit niet het geval is en dan is het een uitdaging om het recht gezet te krijgen zonder dat de eigenaren substantieel meer moeten gaan sparen.

Daarnaast zijn er genoeg VvE’s die alles goed op de rit hebben en willen verduurzamen, daar help ik ze graag mee!

Wat zouden alle eigenaren moeten weten over VvE beheer?

Dat er bij verschillende onderhoudswerkzaamheden kansen liggen om te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het dak. Indien men dit niet meeneemt, gaat het weer zeker 20 – 25 jaar duren voordat die kans zich weer voordoet.

Als je 1 advies mag geven, wat zou dat dan zijn?

De meeste huidige onderhoudsplannen bieden een overzicht voor de komende 5 á 15 jaar. Maar vaak komen er na die periode grote onderhoudskosten naar voren waar op dit moment niet voor gespaard wordt. Mijn advies is dan ook om dat goed in de gaten te houden en daar tijdig op te anticiperen.