• nl

Een vb&t-er in Vier Vragen

Naam: Pieter Baams

Functie: VvE manager

Vestiging: Eindhoven

Hoe ben je bij vb&t VvE Diensten terecht gekomen?

Na zestien jaar bij mijn vorige werkgever en de verhuizing van mijn werkplek van Eindhoven naar Amsterdam zes jaar geleden, was het wel tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik had in mijn vorige werk al ervaring opgedaan met VvE beheer en vond dat een leuke job. Toen de kans zich voordeed om bij vb&t te starten als VvE manager op de plek waar ik zestien jaar geleden in Eindhoven ben begonnen met werken, kon ik deze niet laten lopen.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Heel plat; dat de eigenaren ontzorgd worden en plezierig in hun woning kunnen vertoeven, zonder zich druk te hoeven maken over allerlei zaken die in hun gebouw spelen. Maar uiteraard kun je het niet iedereen altijd naar de zin maken.

Wat zouden alle eigenaren moeten weten over VvE beheer?

Het is een uitdagende baan, waarin je van alle markten thuis moet zijn; juridisch, technisch, commercieel etc. Je bent een echte spin in het web, die aan alle draadjes trekt om zaken geregeld te krijgen. Maar belangrijkste is, dat VvE beheer eindeloos geduld vraagt; omdat je nu eenmaal met meerdere partijen te maken hebt, is het bereiken van een resultaat vaak een lange termijntraject.

Als je 1 advies mag geven, wat zou dat dan zijn?

Het belangrijkste zou zijn: leef en laat leven. Wanneer de eigenaren goed samenwerken kan meer bereikt worden, dan wanneer 1 eigenaar enkel voor zichzelf bezig is.